Od leta 2022 do danes…

 


Vsaka šola je vpeta v prostor in čas, ki sta pomembna dejavnika življenja in dela…


 

2022

Marca smo po dveh letih koronakrize zopet uvedli kabinetni pouk in odstranili maske z obrazov. Po dolgem času smo zopet izvedli predajo šolskega ključa osmošolcem. Po odstopu aktualne ravnateljice je ravnateljevanje prevzel mag. Robert Pritržnik. Šolsko 60-letnico smo obeležili z jesensko  prireditvijo “Fackin časovni stroj” (>>>).
Častni meščani Celja so postali Janko Turnšek, Jože Volfand in Milan Zupančič. V Celju je potekala gasilska olimpijada, na kateri je tekmovalo 198 ekip z 2634 udeleženci iz 20 držav. Tina Šutej je v Rouenu dosegla slovenski rekord v skoku s palico (4,80 m). Matic Ian Guček je na svetovnem atletskem prvenstvu v Caliju v teku na 400 m z ovirami postal mladinski svetovni podprvak in dosegel slovenski rekord (48:91). Župan MO Celje je postal Matija Kovač.  

2023

Novo organizirani aktivni vikendi (smučarski vikend na Rogli, šolski pevski vikend) so privabili številne zainteresirane. Šola se je vključila v Slovensko mrežo zdravih šol. Na šolski zelenici smo posadili preko 30 dreves. Uredili smo novo učilnico na prostem s 36 učnimi mesti. V okviru evropskega programa Erasmus plus smo se aktivno povezali s partnerskima šolama iz avstrijskega  Lavamünda in finske Kangasale.  
Pred 700 leti je bilo Celje prvič neposredno omenjeno kot trška naselbina; pred 600 leti so Celjski postali državni knezi; pred 150 leti so ustanovili Cinkarno; pred 20 leti je mesto dobilo nov nogometni stadion na Hudinji in dvorano Zlatorog. Častni meščan Celja je postal Edvard Stepišnik. Najhujša naravna nesreča v samostojni Sloveniji se je zgodila v začetku avgusta, ko so severno in srednjo Slovenijo prizadele katastrofalne poplave. Ob Dnevih slovenskega turizma so Celju podelili  naziv najlepše urejenega in gostoljubnega večjega mesta v državi.      

 

 

 

 

2024

Postali smo (letnik 2011) področni prvaki v rokometu. 
V pečovniškem Mestnem gozdu smo gostili osrednjo slovensko prireditev ob mednarodnem dnevu gozdov – Pečovniška duglazija je uradno postala najvišje izmerjeno drevo in obenem najvišje živeče bitje v Sloveniji.